شامی گرگانی، خوشمزه و اصیل

شاید یکی از مشکلات همیشگی شما هم این باشد که برای افطار چی بپزید؟غذاهای اصیل از شهرهای مختلف کشورمان می‌تواند انتخاب خوبی برای داشتن یک افطاری هیجان‌انگیز و متنوع باشد.

 
✅مواد لازم برای ۶ نفر:
گوشت گوساله یک کیلو، نخود ٨٠٠ گرم، سیب زمینی ٣٠٠ گرم، پیاز ۴٠٠ گرم، تخم مرغ به مقدار لازم حدودا ١۶ عدد، جوش شیرین به مقدار لازم، ادویه، نمک ،فلفل و زعفران به مقدار لازم
 
1-داخل قابلمه ای آب بریزید وقتى جوش آمد نخود را بریزید و ۵ دقیقه بعد جوش شیرین را به آن اضافه کنید تا پوست نخود جدا شود.
2-دو دقیقه بعد داخل قابلمه نخود آب سرد بریزید و نخود را بین دو دست بمالید تا پوستش جدا شود.
3-چند بار آب نخود را عوض کنید تا همه پوست ها جدا شود.
4-داخل قابلمه ای جدا گوشت را با پیاز و ادویه ها و زعفران به جز نمک به همراه آب نارنج و آب بپزید.
5-یک ساعت بعد نخود پوست کنده را کنار گوشت بریزید تا با هم پخته شود و سیب زمینی را هم یک ساعت آخر پخت با نمک به گوشت اضافه کنید.
6-وقتی همه مواد پخت، حرارت را بیشتر کنید و آب مایه را کاملا خشک کنید و تفت دهید.
7-سپس آن‌ها را داخل آبکش بریزید و چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود.
8-بعد از استراحت مواد را با هم دو بار چرخ کنید.
9-تخم مرغ و کمی دارچین را کم کم به مایه اضافه کنید و ماساژ دهید تا مایه یکدست شود و اگر نیاز بود دوباره نمک و فلفل را هم اضافه کنید.
10-داخل تابه اى گود مقدار زیادی روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن کامل داغ شود.
11-سپس کف دست را کمى با روغن یا آب چرب کنید و از مایه به اندازه دلخواه بردارید و در کف دست آن را پهن کنید و با انگشت وسط آن را سوراخ و در روغن فراوان با حرارت متوسط سرخ کنید.
منبع: خراسان

31 فروردین, 1401 14:30