درمان نابینایی با استفاده از صدا!

خراسان/ نابینایی یک ناتوانی است تاکنون هیچ درمان غیر تهاجمی برای این ناتوانی وجود نداشته است اما به تازگی محققان توانستند با استفاده از امواج اولتراسوند و صدا به دستاوردهایی در درمان آن برسند
 
نابینایی علاوه بر این که می‌تواند ارثی باشد به دلایل مختلف دیگری هم بروز می‌کند. در کشورهای در حال توسعه، آب مروارید شایع ترین دلیل است و همچنین تراخم، جذام،
 انکوسرکیازیس و گزروفتالمی، هم  از دلایل مهم هستند. از دیگر دلایل نابینایی می‌توان به رتینوپاتی دیابتی، جداشدگی شبکیه و بیماری‌های دژنراتیو ارثی شبکیه اشاره کرد.
 
  درمان نابینایی هم اکنون
هم اکنون هیچ درمان غیرتهاجمی موفقی برای درمان از دست دادن بینایی در دسترس نیست، محققان در دانشگاه کالیفرنیا جنوبی  USC یک روش برای رسیدگی به این مشکل ارائه کرده‌اند.
چشم پزشکان از فناوری الکترونیکی برای تحریک مستقیم نورون های شبکیه با کاشت دستگاه های الکترود در داخل چشم استفاده می‌کنند، تکنیکی که نیاز به جراحی دارد و تهاجمی و گران قیمت است.
  فناوری اولتراسوند به میدان می‌آید
ستاد مهندسی زیست پزشکی و چشم پزشکی در USC گفت: «ما یک فناوری نوآورانه داریم. هم اکنون، مشغول انجام مطالعات حیوانی هستیم تا از تحریک اولتراسوند برای جایگزینی تحریک الکتریکی استفاده کنیم.»
محقق ارشد این تحقیق می‌گوید: «این فناوری  بی نظیر است زیرا نیازی به جراحی ندارد و هیچ وسیله ای در داخل بدن کاشته نمی‌شود.»
درحقیقت یک دستگاه سونوگرافی پوشیدنی، امواج اولتراسوند را برای تحریک شبکیه ایجاد می‌کند.
شبیه به این که وقتی با چشمان بسته به آرامی کره چشم خود را فشار می‌دهید، اشکال و نقاط روشن ظاهر می‌شود. محققان دریافتند که اعمال فشار به چشم می‌تواند نورون ها را فعال و سیگنال هایی را به مغز ارسال کند.
برخلاف حالت عادی که چشم با نور فعال می‌شود، در این مطالعه چشم‌های نابینا توسط فشارهای مکانیکی ایجاد شده توسط امواج اولتراسوند، یعنی صدا تحریک می‌شوند.
   فناوری تحریک با صدا چگونه کار می‌کند؟
برای تحریک شبکیه، گروه تحقیقاتی یک دستگاه اولتراسوند کوچک ایجاد کردند که می تواند به ناحیه خاصی از چشم هدایت شود تا امواج صوتی را به شبکیه که در پشت چشم قرار دارد ارسال کند.این مطالعه نشان داد که وقتی امواج اولتراسوند به عنوان یک الگو نمایش داده می‌شود (برای مثال حرف C) مغز موش قادر به دریافت الگوی مشابهی خواهد بود.بر اساس فعالیت‌های بصری ثبت ‌شده از مغز، محققان دریافتند که موش‌ها قادر به درک تجسم‌های قابل مقایسه با الگوی تحریک اولتراسوندی هستند که به چشم می‌تابد.
   مبدل اولتراسوند روی یک لنز تماسی پوشیدنی در  راه است
دکتر ژو محقق این مطالعه گفت: «هم اکنون ، ما از مبدلی استفاده می کنیم که در جلوی کره چشم موش قرار داده شده است تا سیگنال های اولتراسوند را به شبکیه بفرستیم، اما هدف نهایی ما ایجاد یک مبدل لنز بی سیم است.»
در حالی که این تیم هم اکنون درگیر تجزیه و تحلیل قابلیت‌های فناوری اولتراسوند برای مطالعه بینایی هستند، هدف آینده آن‌ها تولید تصاویر واضح‌تر و نصب مبدل اولتراسوند روی یک لنز تماسی پوشیدنی برای نسل بعدی است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

6 اردیبهشت, 1401 9:30