تغذیه| رنگارنگ بخورید، سالم بمانید

تغذیه

متخصصان تغذیه می‌گویند هر یک از رنگ‌های موجود در مواد غذایی، دارای فوایدی از جمله بهبود بینایی، کاهش التهاب، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن و تقویت سیستم ایمنی بدن هستند. به‌گزارش مجله Mayoclinic Health System، این فواید به‌دلیل مواد شیمیایی گیاهی است که به‌طور طبیعی در این غذاها وجود دارد.در حالی که هر رنگ فواید خاصی را به‌همراه دارد، اما هنگامی که با رنگ‌های دیگر  ترکیب می‌شود، آثار آن بر سلامت شما شگفت‌انگیزتر است. به‌همین‌دلیل داشتن رژیم غذایی با رنگ‌های متنوع بسیار مهم است.

قرمز مثل گوجه‌فرنگی
این مواد غذایی،حاوی لیکوپن هستند که سلامت قلب را بهبود می‌بخشد، خطر ابتلا به سرطان پروستات و سینه  را کاهش می‌دهد، به پیشگیری از سکته مغزی و افزایش عملکرد مغز کمک می‌کند. منابع خوب لیکوپن عبارت اند از: گوجه‌فرنگی، چغندر، تربچه، گیلاس، توت‌فرنگی، پیاز قرمز و فلفل قرمز.



 

نارنجی و زرد مثل زردآلو
این خوراکی‌ها حاوی کاروتنوئیدها هستند که خطر بیماری قلبی و التهاب را کاهش می‌دهد، سیستم ایمنی را تقویت می‌کند، پوستی سالم می‌سازد و بینایی را بهبود می‌بخشد. منابع خوب کاروتنوئیدها عبارت اند از: هویج، کدو حلوایی زمستانی، زردآلو، فلفل زرد، سیب‌زمینی، موز، آناناس، انبه، کدو تنبل، هلو و پرتقال.

 



 

سبز مثل اسفناج
میوه‌ها و سبزیجات سبز دارای  ایندول و ایزوتیوسیانات هستند که ممکن است به پیشگیری از سرطان کمک کنند. به‌طور معمول، این غذاها سرشار از ویتامین K، پتاسیم، فیبر و آنتی‌اکسیدان هستند. آن‌ها همچنین حاوی اسید فولیک هستند که به جلوگیری از نقص لوله عصبی در نوزادان کمک می‌کند. منابع خوب شامل اسفناج، کلم بروکلی، کلم بروکسل، کیوی، چای سبز، مارچوبه، گیاهان سبز تازه، کلم‌پیچ و کنگر فرنگی است.

 



 

سفید مثل پیاز
میوه‌ها و سبزیجات سفید سرشار از فلاونوئیدها و آلیسین هستند که خاصیت ضد تومور دارند. آن‌ها همچنین می‌توانند کلسترول و فشار خون را کاهش دهند، استحکام استخوان‌ها را بهبود بخشند و خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهند. منابع خوب شامل پیاز، قارچ، گل‌کلم، سیر و تره‌فرنگی است.

 



 

بنفش مثل بادمجان
میوه‌ها و سبزیجات بنفش حاوی آنتوسیانین و آنتی‌اکسیدان هستند که با بهبود سلامت مغز و حافظه مرتبط هستند. این گروه غذایی همچنین به کاهش فشار خون و کاهش خطر سکته مغزی و بیماری قلبی کمک می‌کند. منابع خوب
عبارت اند از :زغال‌اخته، تمشک، بادمجان، انجیر، کلم بنفش، انگور و آلو.

 

23 خرداد, 1401 19:46