شبکه اجتماعی| خام خواری و احتمال ابتلا به بیماری ها

شبکه اجتماعی

به تازگی ویدئویی در فضای مجازی منتشر شده که یک اینفلوئنسر در آن با خوردن جگر خام، مخاطب خود را ترغیب به  خام‌خواری جگر می‌کند. هر چند این فرد قطعاً برای جذب مخاطب چنین کاری کرده و به احتمال زیاد واقعا به این کار باور ندارد اما چنان‌چه مخاطبان با اعتماد به این شخص چنین کاری را مرتکب شوند، می‌تواند عواقب پزشکی زیادی برای‌شان داشته باشد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

  بیماری‌های میکروبی  | کالین میچی از دانشکده پزشکی دانشگاه مرکزی لنکشایر با بررسی ضررهای مصرف گوشت خام عقیده دارد اگرچه بسیاری از این موجودات بی‌ضررند، اما برخی از آن‌ها کاملاً کشنده هستند مگر این‌که درمان شوند. برخی از آن‌ها، مانند بیماری‌های مغزی مرتبط با پریون (انواعی از پروتئین که معمولاً بیماری‌زا هستند)، قابل درمان نیستند و برخی با ما به عنوان غذای خود رفتار خواهند کرد.برای مثال باکتری‌هایی که در قرن نوزدهم بی‌ضرر تلقی می‌شدند می‌توانند باعث نارسایی کلیه، شوک و مرگ شوند. لیستریا ‌یک ارگانیسم خاکی است که می‌تواند روی یک استیک در یخچال شما تکثیر شود، سپس جریان خون و مغز شما را آلوده یا از جفت عبور کند و منجر به سقط و مرگ جنین شود.
   سالمونلا انتریکا، اشرشیا و لیستریا |   سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) و بهداشت کانادا هر دو در باره مصرف گوشت خام هشدار می دهند و توصیه می‌کنند که گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و محصولات تخم مرغ باید در دمای داخلی ایمن طبخ شوند تا هر گونه پاتوژن (عامل بیماری‌زا) مضری که می تواند باعث ایجاد مسمومیت غذایی شود از بین برود.برخی از پاتوژن های متداول غذایی شامل سالمونلا انتریکا، اشرشیاکلی، لیستریا مونوسیتوژنز و استافیلوکوکوس اورئوس می‌توانند از طریق خوردن گوشت خام به انسان منتقل شوند.
   تب کنگو  |  چند وقتی است که تب کنگو دوباره در کشور جولان می‌دهد و هرروز بیشتر از دیروز جان افراد را می‌گیرد.این درحالی است که مهم ترین علت انتقال این بیماری خوردن گوشت آلوده و غیر بهداشتی است .همچنین پزشکان توصیه کرده‌اند برای پیشگیری از این تب کشنده، حتما گوشت را به خوبی مغز پخت و از خوردن گوشت و جگر خام جدا خودداری کنید.

25 مرداد, 1401 17:55