غذای اصلی|آش ماسوا، آش محلی خوزستان و لرستان

آشپزی من

غذای اصلی
 

 

 
مواد لازم برای 4 نفر
 نخود پخته – 300 گرم
  بلغور گندم – یک کیلوگرم
  پیاز متوسط پوست کنده و خردشده – 3 عدد
 کشک ساییده شده غلیظ – 500 گرم
 اسفناج خردشده – 800 گرم
 روغن – 3 تا 4 قاشق سوپ‌خوری
 نمک، فلفل قرمز و زردچوبه -  به مقدار لازم
 نعناع داغ - به مقدار دلخواه
 
 
1- کمی روغن در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود.
2- سپس پیازهای خردشده را در روغن بریزید و تفت دهید تا نرم و طلایی شود.
3- در این مرحله کمی زردچوبه به پیازها اضافه کنید تا بوی خامی آن  گرفته شود.
4- بلغور گندم را با ۴ تا ۵ لیتر آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
5- پس از جوشیدن آب، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید بلغور برای دو ساعت، کم کم بپزد و مدام بلغورها را هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبند.
6- اسفناج‌های خردشده را به همراه نخود پخته به بلغور پخته اضافه کنید و اجازه دهید آش برای یک ساعت جا بیفتد.
7- در آخرین مرحله پخت، کشک، نمک ، فلفل قرمز را در قابلمه آش بریزید و اجازه دهید با هم چند قل بخورد. آش را مزه کنید و در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری به آن بزنید. آش ماسوا پس از ۵ دقیقه آماده است.
8- آش را با نعناع داغ تزیین کنید. 
 

 

 

3 آذر, 1399 13:1