غذای اصلی| خورش به با لپه، خورش شیرین زمستانی

آشپزی

 
    به -۲۵۰ گرم
 لپه -  یک چهارم پیمانه (۷۵ گرم)
 گوشت گوسفند - به میزان دلخواه (۷۵۰ گرم)
 پیاز - یک عدد
 سیر - ۳ حبه
 رب گوجه فرنگی - یک چهارم پیمانه (۶۰ گرم)
 روغن -4 قاشق غذاخوری
 زردچوبه -  یک قاشق غذاخوری
 فلفل سیاه -  نصف قاشق غذاخوری
   آب -  ۲ فنجان
   نمک   و  زعفران - به میزان لازم
  آب لیمو -   ۲ قاشق غذاخوری
  چوب دارچین - یک عدد
   شکر -۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)
 

 

۱ - ابتدا پیاز و سیر را خرد و در روغن سرخ کنید؛ بهتر است پیاز و سیرها را به‌صورت ریز خرد کنید.
۲ - گوشت‌ها را به‌صورت خورشی برش و در ماهی تابه تفت دهید تا آب آن گرفته شود.
 سپس آن ها را به پیاز و سیرهای سرخ شده اضافه کنید و به همراه زردچوبه و فلفل کمی تفت دهید تا بوی گوشت کمی گرفته شود.
۳ -  بهتر است از شب قبل لپه‌ها را در آب بخیسانید. در هر صورت در این مرحله لپه‌ها را کمی آب پز کنید.
۴ -  ترکیب گوشت را در ظرفی بریزید و به همراه آب روی شعله قرار دهید.
۵ - در ظرف جداگانه‌ای مقداری روغن بریزید و دو قاشق از رب را در آن سرخ کنید.
۶ - بعد از پخته شدن گوشت ، رب گوجه فرنگی تفت داده شده را به همراه لپه‌های پخته و چوب دارچین به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط شما کمی دیگر پخته شود.
۷ -  به‌ها را بشویید و به تکه‌های کوچک خرد کنید، سپس آن‌ها را در ماهی‌تابه به همراه کمی روغن تفت دهید.
۸ - به‌های تفت داده شده را با کمی نمک و زعفران دم کشیده و رب‌های باقی مانده داخل ظرف اصلی تهیه خورش بریزید و با شعله ملایم اجازه دهید تا ترکیب گوشت‌های آماده شده با به پخته شود. حرارت زیر خورش را ملایم کنید تا به طور کامل جا بیفتد و برای ۴۵ دقیقه پخته شود.
۹ - در ۱۵ دقیقه پایانی  شکر و آب‌لیمو را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید خورش شما آن‌قدر پخته شود تا به غلظت مناسب برسد.

22 دی, 1399 18:20