میان وعده| دونات خوشمزه خانگی

شیرینی دونات خانگی بسیار خوشمزه می باشد و از جمله محبوب ترین شیرینی ها در جهان می باشد که در کشورهای مختلف با دستور تهیه های گوناگون تهیه می شود 

  آرد سفید - ۴  تا۵ پیمانه
   شکر- نصف پیمانه
   تخم مرغ -۲ عدد
   شیر - نصف پیمانه
   کره -۸۰ گرم
   وانیل - نصف قاشق چای‌خوری
   نمک -یک پنس
   خمیر مایه فوری - ۲ قاشق سوپ‌خوری
   آب ولرم - نصف پیمانه
 
1- خمیر مایه را به همراه آب ولرم و یک قاشق چای‌خوری شکر مخلوط کنید و در ظرف را بگذارید و به مدت 15 دقیقه در جایی گرم قرار دهید تا خمیر مایه حباب بزند و بالا بیاید.
2- کره را باید از قبل از یخچال بیرون بیاورید تا نرم شود سپس به همراه شکر هم بزنید تا یکدست شود.
3- تخم مرغ و وانیل را اضافه  کنید و یک دقیقه دیگر به هم زدن ادامه دهید تا کاملا با هم مخلوط شود.
4- خمیر مایه  را که عمل آمده به همراه شیر ولرم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
5- آرد را دو بار الک و کمی نمک به آن اضافه کنید.
6-  چهار پیمانه  آرد را به  تدریج به مواد اضافه و با  قاشق چوبی به آرامی مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیری شکل شود.
7- روی میز آرد بپاشید و خمیر را به میز کار منتقل و شروع به ورز دادن کنید تا زمانی که خمیر به دست نچسبد.
8- خمیر را گرد  کنید و حدود 50 تا 100 بار از بالا محکم به سطح میز کار بکوبید.
9- مهم ترین نکته برای طرز تهیه دونات نرم و لطیف همین مرحله کوبیدن است هر چه تعداد بیشتری تکرار شود خمیر شما نرم و لطیف تر خواهد شد.
10- یک کاسه بزرگ با حجم دو برابر خمیر را چرب  و  گرد  کنید و داخل کاسه منتقل کنید و روی کاسه را بپوشانید و به مدت یک ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
11- خمیر را دوباره کمی ورز دهید تا هوای
 اضافه اش خارج شود.
12- روی میز آرد بپاشید و خمیر را با وردنه به ضخامت یک سانتی متر پهن کنید.
13- خمیر را با قالب دونات ، قالب بزنید و هر کدام را به صورت جدا روی یک تکه کاغذ روغنی که چرب شده است منتقل کنید تا شکل شان به هم نریزد.
14- روی دونات ها را با پارچه بپوشانید و نیم ساعت دیگر به آن ها استراحت دهید.
15- داخل یک تابه گرد به قدری روغن بریزید که دونات ها در آن شناور بماند.
16-تابه را روی حرارت بسیار ملایم بگذارید تا داغ شود.
17- دست تان را از کاغذ روغنی دونات ها بگیرید و دونات را داخل روغن بیندازید.
18- برای این که دونات ها بهتر پف کند و به صورت یکدست طلایی شود هنگام سرخ شدن با قاشق روی آن ها روغن داغ بریزید.
19- حدود یک دقیقه برای سرخ شدن هر طرف دونات کافی است.
20- دونات ها را بعد از سرخ شدن روی کاغذ حوله ای بگذارید تا روغن اضافه اش گرفته شود.
21- هنگامی که  حرارت دونات ها  کم شد، برای تزیین روی آن ها پودر شکر یا شکلات ذوب شده و پسته بریزید.
 
منبع: خراسان

4 مرداد, 1400 14:49