غذای اصلی | عدس پلوی نذری برای اعضای خانواده

غذای اصلی

برای 3 نفر   برنج - 3 پیمانه   عدس  – یک و نیم پیمانه   گوشت چرخ کرده - 300 گرم   پیاز داغ نگینی خرد شده - 3 قاشق غذاخوری   کشمش پلویی – یک پیمانه   خرما - چند عدد   دارچین - 2 قاشق چای‌خوری   نمک - به مقدار لازم   روغن - به مقدار لازم   زعفران آب کرده -  به مقدار لازم  زردچوبه  و  فلفل سیاه -  به مقدار لازم

به روزهای پایانی ماه صفر نزدیک می‌شویم .
کدبانوهای منزل می توانند عدس پلوی نذری برای خانواده تهیه کنند.
 ابتدا  برنج ها و عدس ها را بشویید و اجازه دهید تا چند ساعت خیس بخورند.
سپس سه قاشق غذاخوری پیاز داغ را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید.
  زردچوبه را هم اضافه کنید و روی حرارت قرار بدهید تا کاملا گوشت با پیاز تفت داده و آب گوشت جمع شود.
  نصف پیمانه آب به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزد.
 دارچین و زعفران دم کرده و فلفل سیاه را هم به گوشت اضافه کنید.
 کشمش های تمیز شده را در ظرفی دیگر با مقداری آب خیس کنید.
 کشمش های خیس شده را  در مقداری روغن تفت دهید.
کشمش ها نباید زیاد تفت داده شود.در حین تفت دادن می توانید کمی دارچین به آن‌ها اضافه کنید.
هسته  خرماها را در بیاورید و در یک قاشق غذا خوری روغن تفت دهید.
 در یک قابلمه آب جوش عدس ها را بریزید تا نیم پز شوند.
  در یک قابلمه دیگر آب جوش برنج های شسته شده را بریزید.
  آب عدس را بعد از نیم پز شدن جدا و به برنج در حال جوش اضافه کنید و سپس مواد داخل ظرف را هم بزنید.
  بعد از نیم پز شدن برنج،آن را داخل آبکش بریزید تا آب آن جدا شود. در قابلمه ای که می‌خواهید برنج را دم کنید ته دیگ دلخواه تان را با کمی روغن بچینید و برنج و عدس مخلوط شده را با کفگیر داخل قابلمه  بریزید و حرارت را کمی زیاد کنید تا برنج بخار کند.
 برنج که دم کشید حرارت را کم کنید و دم کنی را روی آن قرار دهید تا 45 دقیقه که پلو بپزد و هنگامی که برنج آماده شد روی برنج را با گوشت چرخ کرده ، خرما و کشمش آماده شده تزیین کنید.
  نکات طلایی در تهیه عدس پلو
1- از زعفران به اندازه کافی استفاده کنید تا عدس پلوی شما خوش رنگ و خوشمزه شود.
2- اضافه کردن پودر تخم گشنیز و پودر زیره سبز به گوشت، بوی زهم آن را می گیرد و عدس پلو را خوشمزه تر می کند.
3- برای تزیین عدس پلو از خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید.

16 مهر, 1400 16:41